...fortsat
fra dagbogens side 1.
Tirsdag
31. oktober 2006
(besøg ved Umeda, Ooishi,
Takigawa, Yamane og Masuya)
Denne morgen købte vi
også selv vores morgenmad, i en nærliggende (7-eleven lign. forretning)
nogle sandwich og varm kaffe på dåse (varm kaffe på dåse er alm. i
forskellige butikker og i
automater rundt omkring på gadehjørnerne - ca. 150 yen).
Vi satte os ind i
hotellets reception for at spise vore indkøbte morgenmad, for at
provokere dem lidt,
for at få dem til at servere continental breakfast til deres europæiske
gæster.
Nu er Japanerne jo særdeles høflige, så de tog pænt imod vores pose
med affaldet efter morgenmaden,
og takkede endda pænt, samtidig med at de lovede bod og bedring, til
næste morgen.
Da vi alle var samlet
foran hotellet, var det klar til afgang til denne dags...
...Første besøg, der
var ved Umeda - for at se på Tancho'r
og Tancho'r havde Umeda - i massevis..
Denne opdrætter (far og
to sønner) har specialiceret sig i tancho i flere af de forskellige
varianter.
Desværre var alle disse små tosai
Tancho solgt (til en af Olav's kunder ugen før)
Der er vel ca. 100 tanch'r i ca. 15
cm..
Overalt i det sydlige Japan er gæstfriheden meget stor ved opdrætterne,
alle steder bliver man inviteret indenfor, om formiddagen til kaffe/te, om
middagen til spisning, om eftermiddagen
til læskedrikke el. cola. Her er vi
"bænket" ved Umeda til formiddagskaffe, mens snakken gik
lystigt med Naohiro (far)
og Hiroshi og Shinya (sønner) der alle snakkede udmærket engelsk.
Umeda (den første:
Shiichi Umeda) startede allerede tilbage i 1936, med at opdrætte
koikarper, som vi kender
dem i dag, og var en af de allerførste opdrættere der begyndte at
udvikle seriøse opdræts- og sorterings-
metoder. De var de første der påbegyndte export til udlandet, først til
San Francisco, USA, og lidt
senere til stort set hele verden. De har afholdt mange koishows og
auktioner på deres grund.
Umeda fungerer også som opkøbere fra andre opdrættere, til videresalg
verden over.
Et spændende sted at
besøge, og evt. komme tilbage til en anden gang..
Derfra
gik turen til Oishi
(hvor vores store soragoi
"Dunderklumpen" er hentet hjem fra, sidste år)
På turen over til Oishi,
var der et utal af Japanske haver med...
K l o d e t r æ e r.
I alle størrelser og afskygninger
Overalt var der, det ene.... efter
det andet.... af de smukkeste japanske træer - man kun kan drømme om...
...når nu, man også er lidt Japansk
inspireret havefreak's
efter megen savlen over
så mange, så store, og så flot klippede træer - var vi fremme ved:
Oishi
Hvor vi ankom kl. ca.
11.00.
Her holder vi foran Oishi - og os ud af
bilen
- og ind for at se hvad der var på lager ved ham.
Der blev bowlet flere flotte (nissai) 60 cm.
store Yamabuki Ogon -
Oishi selv og Olav er ved at nette noget
spændende
Oishi har et bredt udvalgt
af: Go-sanke, chagoi, soragoi, ogon i fsk. farver og kvaliteter.
Både Alice og Søren prikkede flotte koi til de danske damme.
(det er her vores soragoi:
"Dunderklumpen" er hentet i 2005)
Nå - ja det var blevet
middag, og Oishi's gæstfrihed fejlede heller intet, han inviterede os
på: "mad ud af
huset på japansk" fra en nærliggende restaurant: pasta, med
kødstykker og sur/sød-sovs.
herefter
var der en lille køretur til...
Yamane
(Vores ogon "Banya" er her fra, foråret 06)
Jeg fik ikke lige fat
i...... om Olav og Yamane snakke om længden på hans største koi
- eller om der var priserne...
(de snakkede Japansk)
Olav taler perfekt japansk og er bla. af
denne grund meget vellidt ved alle opdrætterne.
der var en masse flotte Matsuba og =gon i
50-70 cm. klassen, den gamle netter lige et par stykker til os.
Yamane har Go-sanke, asagi, matsuba og specialiseret sig i ginrin og
platin ogon
Søren blev trukket til side af
den gl. Yamane
der
vi sidder og nørder den over en balje med Ginrin Gin Matsuba
synes at denne store Asagi burde svømme rundt i
Danmark..
det kom den så til... sammen med andre fra Yamane
Der
var meget varmt den eftermiddag, mens vi var hos Yamane (ca. 28gr.) og vi
blev budt på øl og cola.
Af sted fra Yamane, var der stadig en masse
klodetræer alle steder og
så Henk og Josh der snorkede om kap på bagsædet
Takigawa
(bla. vores sanke
"Samson" og tancho showa "Lillepjevs" er herfra)
Vi nåede frem til
Takigawa midt eftermiddag, for at se på hvad han havde høstet dagene
forinden
og på dagen. Vi var rundt at se de mange forskellige bassiner, men der
var ikke umiddelbart
"noget" der skreg "køb mig" af efterårshøstens
større koi
enten fordi dén lige manglede, eller priserne var ret så høje.
Det er ofte sådan at
priserne har tendens til at være højere tidligt på efteråret, fordi
der kommer rigtig
mange opkøbere, i sær asiatiske, med mange penge på lommen og'e udbud -
efterspørgsel justerer priserne.
her er Olav i gang med at få lidt detaljer om priserne.
mens vi kigger os rundt
på den anden side af vejen, for at se på små tosai
her et bassin med ca. 500 blandede go-sanke i størrelsen 10-12 cm.
Ved siden af disse ca. 10
tosai-bassiner lå også Takigawa's avlskoibassiner
hvor der svømmede rigtig store og flotte "moderdyr" rundt
Da vi kom tilbage til
nisai- og sansai-afdelingen var Takigawa i gang med at rense en ca. 70 cm.
stor
kohaku for shimmies, (køberen var der for at hente den) og der bliver
altså ikke lagt fingrene imellem !
Først renses der i bund på undersiden af skællet, dernæst skæres der
fri på oversiden,
hvis ikke det første på undersiden er nok, til at fjerne det sorte.
der bliver faktisk skåret af
skællet's længde på billedet th. for at lave en skarp farvegrænse (kiwa
=bagerste del af skæl)
Solen er ved at gå ned, men vi vurderer at
vi lige kan nå at komme forbi ved:
Masuya
(nickname: Bushermann)
en rigtig japaner, med... det hele
som der fremgår herunder
er det nu blevet skumring, men vi kan tydeligt se de flotte koi på bunden
af
bassinerne og begynder at bowle nogen af dem, da de er i en rigtig god
kvalitet, og vi er de første
på pletten efter hans høst tidl. på dagen.
"Bushermann" er
i øvrigt en sjov fætter, "øgenavnet" har han fået i en
artikel i et tysk koiblad og giver
næsten sig selv ud fra billedet jeg tog, og han kan godt lide en øl
eller to.....
Så når der kommer opkøbere henter han altid øl for at byde velkommen
Alm. øl el. sodavand til gæsterne....og en guldbajer til sig selv...
Han er ofte i meget godt humør, men kan have lidt svært ved at finde
rundt i priserne..
Grunden til at koi'rne
står på bunden er, at han har åbnet for vandtilførslen oppe fra
bjerget og da
han ligger på bjergets skyggeside, så det er 10-12 gr. koldt vand der er
lukket ind tidl. på dagen.
Koi'rne på bunden, står
side om side, men med fuldt udstrakte finner, så det er faktisk et
rigtigt flot syn i det krystalklare vand, og nemt at finde og prikke de
"rigtige"
vi får prikket ca. 10 flotte store koibasser, op i bowlen - mens mørket
sænker sig og øllet drikkes
Der bliver tændt nogle
elektriske lamper, så forhandlingerne om prisen kan begynde...
...men "Bushermann"
døjede lidt med "de der priser" denne dag og var alt for dyr
i sit overslag over hele bowlen.
Reaktionen fra Olav og Søren kom samstemmende og højlydt: DOWN - DOWN -
DOWN
Så grinede "Bushermann" igen og begynde at tælle koierne op
igen og nu inddele dem efter variant
og skrive ned: 2 kohaku, 2 showa, 2 doitsu, 1 tancho, osv.....
så havde han et
"overblik over situationen" og prisen blev sat en del ned på
hele bowlen og
efter yderligere en enkelt "dans" mere med mr. Masuya
og DOWN og DOWN
var begge parter enige og tilfredse
med handelen
og vi blev selvfølgelig budt på en øl mere....
hyggedam investerede i
denne spændende nisai Tancho Showa
Tancho Showa (kage) fra Masuya på
ca. 50 cm. lang (2 år)
og slet ikke færdigudviklet i farverne.
Da det var blevet
bælg-ragende mørkt famlede vi os ud til bilen for, at kørte tilbage
Okayama
og få noget aftensmad, og med endnu flere meget spændende oplevelser i
bagagen.
Onsdag
1. november 2006
(besøg ved Matsue, Ehara, mfl.)
Vi fik mail hjemmefra.....
Henrik
Lange: Foto taget 1. november ved Skådeparken, Århus
sikke da et vintervejr
hjemme, mens vi hyggede os i ca. 24 gr. og fuld solskin
På vej op over bjergene med retning mod Matsue, med morgendisen stadig
hængende lavt...
....møder vi et skilt i
vejkanten....
(mon ikke der står:
"vejarbejde forude"...?)
selvom der ER trafiklys til
regulering, står der også en "trafikregulator" med sit flag,
for at vise hvornår vi må køre frem
Hvis ikke det er en
levende japaner det vifter med sit flag, er der sat en mekanisk dukke op,
samme
højde, drøjde og farver som de "rigtige" - denne dukke hæver
og sænker flaget hele tiden
- uafbrudt - for at gøre opmærksom på vejarbejde forude !
(de er altså... noget anderledes
dernede)
På den anden side af
vejarbejdet og bjergkæden er disen næsten helt brændt af morgensolen
Og efter ca. 1½ times kørsel, er vi
ved...
Matsue
(Showa'n "Shogun" og
vores store Tancho "Snehvide" (Best in size 5 DK-koishow
2006))
Det var med en vis
forventning jeg (vi) kom på besøg ved denne opdrætter...
...da jeg havde
hørt/læst en masse om Matsue
og hans kæmpestore koi, hvoraf nogle havde
vundet flere år på det Japanske National Koi Show.
Matsue
koifarm er verdenskendt blandt andet pga. de megastore
kohakuer på op til 98cm
(bla. ZNA Grand Champion i 2005)
et
af
væksthusene
-
der blev bowlet en megaflot nisai
Shiro Utsuri på ca. 55 cm.
Shiro'en har
en rigtig god kropsform og et stort fortsat udviklingspotentiale.
Den kom også til DK..
På et tidspkt. blev
gruppen tilbudt at købe et helt bassin med tancho, i alt 26 stk. på
45-60 cm.
hvoraf halvdelen kom til DK, den anden
halvdel til Holland.
Vi blev inviteret over på
den anden side af vejen, for at at se deres STORE koi, hvoraf flere
havde været Japanske show-vindere.
Bla. denne 98 cm. herunder der blev Grand Champion på 41. Japanske
Nationale Koishow (ZNA i 2005)
Sikke nogle bamser der
svømmede rundt i dette bassin, på formentlig ½ million liter.
De store koi på
billederne herunder var på ca. 95 cm.
Der var ca. 50 store koi på mellem 60 og
105 cm. i dette bassin, langt de fleste af dem, var koi der
var solgt til kunder, men var i pasningsordning ved Matsue, indtil næste
koishow.
bla. var der en aldeles pragtfuld monster-tancho på over 90 cm.
Klokken var efterhånden
blevet middag, og vi blev også her inviteret på restaurant af Matsue
med alt hvad hjerte kan begære i østerlandsk mad - mums.
Jeg
aftalte med Matsue, at jeg kunne smutte hurtigt efter maden, for at gå
tilbage til deres
show-koi bassin og lave en video-optagelse af dette betagende syn
af topkvalitets koi - i rå mængder.
Dèr
giver koi-hobbyen.... virkelig en mening !
Videoklip fra:
videoklip
# 1. fra Matsue. (fylder 1,8 Mb)
videoklip # 2.
fra Matsue. (fylder 2,9 Mb)
videoklip # 3.
fra Matsue. (fylder 3,9 Mb)
Fra
Matsue gik turen videre til
Ehara
Ehara
koi farm
Der blev bowlet mange flotte
tosai, både i Go-sanke, hariwake og Ogon til Danmark.
så der skulle "nørdes" igen, med
sortering i et par timer.
Håndsortering eller
"at prikke koi" er mega-spændende og ekstremt lærerigt, at få
lov til at være med til.
Man får et helt andet forhold til kvalitet: kropsform, skindkvalitet,
farvetegning, osv., i fht. priser,
når der skal vælges mellem "den ene eller den anden" koi.
På vejen hjem fra Ehara, så vi
dette gamle udslukte vulkan-bjerg
sikke et flot syn.
Torsdag
2. november 2006
(Omosako, Sakia FF i Hiroshima,
mfl. og koikram med Louise/Thomas fra Koisan.dk)
Den første morgen
på hotellet, hvor der var vesterlandsk morgenbrød og kaffe til os -
jubii
Hotellet havde lovet, at der fra den 1. nov. skulle være continental
breakfast til "nordboerne".
Central
Hotel midt i Okayama city, er et velrenommeret, flot indrettet og
stort hotel på 9 etager.
Men det med breakfast
holdt nu ikke helt stik, for hvad er det lige for noget... det
der... contineltal..? et eller andet....?
er det noget med en brødrister,
eller måske en lille bageovn, en kaffemaskine eller...
Da bageren henne på
hjørnet først begyndte, at bage hvidt brød kl. 07.00 og det var dét
tidspkt. vi skulle
spise på, så'e kunne det jo lissom ikke nå sammen.. så de havde
"kun" indkøbt crossinter (i massevis),
Dertil en lille kombinationspakke
med smør og marmelade, der - når den blev knækket sammen på midten
leverede 2 stråler, én stråle med smør og én med marmelade, og
de var i fsk. varianter...
....og dertil så kaffe med fløde og sukker.
Det dér med kaffemaskinen
var nu en lidt speciel og sjov historie...
fordi den kom faktisk allerede onsdag og blev placeret i lobby'en ved
receptionen, og meldt klar med strøm på.
Så da vi kom hjem ude fra byen om aftenen, var receptionisten ovenud glad
og meget smilende og bød os
på TA...DA... kaffe denne aften.
Japanere er et utroligt
venlig og meget hjælpsomt folkefærd og vil gøre alt for at stille andre
tilpas.
Det ville denne
overordentlig venlige receptionist også, og han havde forud stillet
kopper og det hele an
ude i lobby'en, og alt var klar til os - fortalte han stolt og venligt.
Men der var lige det
problem, at kaffemaskinen ikke rigtig ville brygge kaffe og der var en gul
lampe der lyste
der var godt nok også en tekst ud for lampen... men det var på Engelsk.
Han var utrolig rar og mega-venlig, men var altså ikke.....
universitetsuddannet i engelsk ;-)
Så den gule lampe blev i første omgang bare ignoreret af ham/dem....
Men vi skulle altså have
noget aftenkaffe og begyndte selv undskyldende og ærbødigt at undersøge
den
der "maskine" og fandt hurtigt ud af at den gule lampe lyste -
fordi på teksten stod:
"Der er ikke vand i maskineriet"
hvilket også kunne ses i siden, gennem den glasklare
inspektionsplade... INGEN VAND
Den venlige receptionist havde i mellemtiden hentet en anden fra
receptionen, så de var to til at
finde ud af problemet - de blev så begge sendt ud i køkkenet efter
vand
for det henter jo lissom ikke sig selv... altså
Efter dette blev de venligt undervist i betydningen af de 3 lamper der var
på maskinen
1. tænd/sluk
2. vandmangel
3. kaffemangel
Nu var der vand på, kaffe
i og strøm tilsluttet og så var det bare at vente på
"vidunderet"
og vupti 5 min. senere var frisklavet kaffe til alle denne aften ;-)
Så det med kaffen var
bragt i orden til denne tidlige morgenstund !
De havde som nævnt
sørget for både crossiner, smør og marmelade, kaffe osv.. og hotellets
manager
havde aftenen forinden tilbudt os blødkogte æg til morgenmaden, som vi
selvfølgelig takkede høfligt ja til.
Ja, og æggene var blødkogte, lige som de skulle være.....ca. 3-4 min.
fortalte han om morgenen.
Men, men, men, de havde lavet dem allerede om aftenen, og for at de skulle
holde sig friske....
havde de "selvfølgelig" lagt dem i køleskabet - og dét
køleskab, fungerede endda - rigtigt godt !!
- for om morgenen, var de iskolde og uspiselige for os alle (undtaget Henk
der klarede et par stykker)
heldigvis var der masser af crossiner og kaffe...
Vi blev alligevel mætte og en "ny" oplevelse rigere (de gjorde
de ansatte også - ti hi)
derefter alle M/K'r af sted i bilen og afgang til...
OMOSAKO
(for at se på Shiro Utsuri)
her er det SORTE
koi - med HVIDE aftegninger, det hele handler om.
en lille koi'ser på bare 85
fyldige cm.
Og der var shiro'r over alt og
i alle
størrelser
- her leder Josh i prisklassen 650.000
yen og opefter
og fik bowlet disse 4
pragteksemplarer
NJØJ - hvor
de flotte, harmoniske og tiptop kropsform og sikke en skindkvalitet
Da
vi havde savlet over dem i et stykke tid, fik vi at vide at:
den ene var solgt, et par dage forinden...
den anden havde en flækket halefinne og var derfor ikke til salg endnu...
den tredie skulle på Hiroshima Koishow i den kommende weekend, og var
derefter ubetalelig
den fjerde kostede over 1.500.000 yen
så Hollandske Josh bad
høfligt om at se nogle andre shiro'r
(til max. 1.000.000 Yen)
Imens gik jeg lidt på
opdagelse i showkarret og forældrefiskenes bassin
her er der koi der er færdigudviklede og
ca. 85-90 cm.
For
indrømmet jeg/vi har nok en "lille maske der er løbet i
tophuen", når snakken falder på shiro'r....
Den enkelthed denne variant udstråler med kun sort og hvidt er spændende
og afslørende
der er sgu' ette så meget "dingeldarer" der kan forvirre ens
indre opfattelse
af kropsform, skindkvalitet.
Tillige er shiro'n ofte megaspændende i sit udviklingsforløb (selvfølgelig
afhængig af opdrætter)
hvor Omosako's shiro'r først topper i kvalitet mellem 3 og 8 års
alderen.
Herunder typiske
udviklingsforløb af Shiro Utsuri fra Omosako
Herunder deres meget
kendte "Musashi" der har været Grand Champion.
I øvrigt første gang nogensinde, at en Shiro Utsuri har opnået den
hæderkronede titel i Japan
her er musashi som 4. års, gyselig grim (i
mine øjne)
Men se så her - som
72cm. og 6 års (nederst på bill.
herunder)
og som 7-9 årig oppe på de magiske 90 cm. hvor den blev
Grand Champion i Japan (øverst
på bill. herunder)
Den er vokset fra 93 cm. i
sit 8. år, til nu 98 cm. (som 9
årig)
billede fra vores besøg, af en aldeles flot
og næsten uforglemmelig koi
"Pasningsordning"
i Japan for vækst....det tidl. omtalte (under Momotaro)
med, at "man" ikke umiddelbart kan få sine koi opbevaret i
"pasningsordning" i Japan i et år, bare for at
vokse sig større eller over 80 cm, ville jeg fortælle lidt mere om
dette, fordi hér fik de 3 hollændere afslag på
en høflig forespørgsel.
De 3 nisai koi, den ene (Frank/forhandler) havde prikket ville gerne
betale ekstra for 1 års ophold
- med han fik at vide, at de shiro Utsuri han havde valgt var klar i
farvetegning
og "kun" havde vækstpotentiale tilbage....
så det var ikke muligt at få dem i pasning, til trods for, at Olav er
rigtig god ven med Omosako
Johs's shiro var der slet
ikke tale om, for dén ville han have hjem til Holland, for at nyde sin
investering i...
kan jeg godt forstå... ca. 65 cm., "fuldbyrdet" og kostbar...
Videoklip fra Omosako:
- de utroligt flotte og megastore
Shiro Utsuri
videoklip
# 0. fra Omosako. 65sek. fra Tosai afd. (fylder
4,3 Mb) (se den i 50%)
videoklip
# 1. fra Omosako. 34sek. fra Jumbo afd. (fylder
3,8 Mb) (se den i 50%)
videoklip
# 2. fra Omosako. 35sek. fra Jumbo afd. (fylder
3,8 Mb) (se den i 50%)
videoklip
# 3. fra Omosako. 49sek. fra Jumbo afd. (fylder
3,9 Mb) (se den i 50%)
videoklip
# 4. fra Omosako. 20sek. af "Musashi" (fylder
2,9 Mb) (se den i 50%)
videoklip
# 5. fra Omosako. 20sek. fra Nisai afd. (fylder
1,9 Mb) (se den i 50%)
videoklip
# 6. fra Omosako. 56sek. af Show-koi (fylder
3,6 Mb) (se den i 100%)
Der var
afgang, fra OMOSAKO - til ....
den nærmeste tankstation/cafeteria for at købe varm Spaghetti Bolognaise
nogle kolde colaer osv.. som blev fortæret undervejs i bilen..
Og det var sgu' ette så nemt, for Olav kørte som, en sæk løse
kartofler på et transportbånd...
hele vejen ned til.....
Sakai FF i
Hiroshima
(tilfældigt møde med nogle af
de verdenskendte koi-entusiaster fra DK
der var sammen med nogle andre europæiske koitosser)
På vej ind på Sakai FF's
store koi-produktionsanlæg.
Her
skulle det få min. senere vise sig, at vi tilfældigt kom til at mødes
med ..
....de verdenskendte Louise og Thomas fra Koisan.dk
nå ja - så var der også
et par mindre kendte, f.eks., Sakai FF, Jan Marynissen, m.fl.
Det er lidt pudsigt, at
man rejser næsten den halve jord rundt.......
og helt tilfældigt, så lige netop møder sine gode koi-venner hjemmefra
DK.
Ja - se lige lidt overrasket ud i to - ikk'
- det var vi andre - altså også..
Vi havde snakket om
hjemmefra, at vi evt. skulle mødes dernede, alle vi danske koitosser, men
det havde ikke været muligt at få kontakt med hinanden via tlf. i løbet
af ugen.
Så stor var
overraskelsen, da vi om torsdagen ved Sakai FF (uden aftale), pludselig
støder ind i hinanden,
så der var dømt krammetur for alle dk-tosser.
Jeg fik også kort hilst
på resten af koisan-gruppen (fra BE: Danny og Michelle, Jan Marynissen
(den
belgiske dyrlæge der vandt Grand Champion og Surpreme Champion på
Interkoi 2006), hyggelige
Richard fra NL, Erhard fra DE, som vi kender fra de Tyske og Hollandske
koishows, og hyggede sammen med om aftenen på hotellet.
Herunder er en medarbejder
ved Sakai FF ved at håndsortere små tosai.
dyb koncentration ved sortering af små 2-3
cm. tosai
Ved de japanske
opdrættere er det sådan, at de hellere vil smide en god koi væk, end
beholde en dårlig.
så der sorteres konstant, for at højne kvaliteten på de koi de
producerer til salg.
her er vi nede i nogle af de nye
indendørs vinterbassiner.
Der
var mange tosai og nisai Ochiba i et af bassinerne, men de var ikke til
salg før til foråret.
(SFF skal nok lige have lidt mere
størrelse på dem, så prisen kan hæves)
I samme bassin svømmede
til gengæld en MEGA-koi rundt, en magoi på ca. 150-160 cm.
for pokker da, sikke en
MONSTER-KOI !!!
desværre var der så mørkt i vandet
og den var sort, så det var ikke muligt at tage noget brugbart billede
der var også en
mega-stor flot Ochiba, på extreme 105 cm.
(pris: ubetalelig)
derefter var der afgang
fra Sakai FF godt middag, til....
....endnu flere
opdrættere, bla.:
Ikemoto
som havde de flotteste
nisai Go-sanker svømmende rundt i sine bassiner
bemærk især de dybe
røde farver på de kridhvide skæl, de meget skarpe kiwa og Sashi,
og de utroligt velproportionerede kropsformer på disse nisai.
en skam... mit budget var
overskredet... :-(
Jeg
ville gerne derhen en dag og med tegnebogen fuld...
....hvis muligheden dukker op en dag
Efter
yderligere et besøg ved en opdrætter, kørte vi hen til Yamane
nærmere betegnet hans firma's administrationsbygning, for at købe fors.
koisokker
Yamane har udover koi-opdrættet også en stor grossistvirksomhed
Her blev vi budt på
kaffe, og som vanlig af høflighed - af med skoene, men denne gang var det
i strømpesokker
.....hen til små mokkasiner, der her var stillet frem til
gæsterne - et ømt syn !!
af store fødder i meget småt fodtøj, rigtig fimset og øm i farven
og 4-5 numre for små...
(mus over på billedet)
på vejen hjem fra Yamane
kørte vi op over og gennem tunneller for at passere
de mange bjergkæder
Fredag
3. november 2006
(Momotaro og Okayama japanske
have, og så med tog...)
Vores sidste dag i det
sydlige Japan startede med morgenmad på hotellet... der var "klar
til tiden" og
det samme som dagen før: crossiner med smør/marmelade, dertil kaffe i
rigelige mængder ;-)
Oven på en til tider, ret
hektisk og mega-spændende uge med oceaner af nye synsindtryk, havde vi
aftalt
at den sidste dag skulle være lidt afslappende, så vi tog på besøg ved
Momotaro igen, for lige at
se til vores indkøbte juveler og måske finde lidt mere spændende
"sølvtøj"
mere "sølvtøj"
blev det nu ikke til denne fredag ved Momotaro, men nogle filmklip af:
- Momotaro's store
bassiner med Bakki
shower. (46 sek./4,7 Mb.)
- Indfangning og sortering af tosai
go-sanker (60 sek./3,8 Mb.)
- Flotte topkvalitet's nisai
go-sanker (52 sek./3,7 Mb.)
- og denne
der kommer til DK) (14 sek./0,9Mb.)
De øvrige danske indkøb tidl. på ugen...:
- En oshiba
og tancho sanke (33 sek./2,3 Mb.)
og vores egen sanke
(17 sek. 2,7 Mb.)
- en filmtur ved Asahi floden og en knæler
(23 sek. 1,6 Mb.)
Efter at have spist til
middag ved Momotaro takkede vi alle pænt af for denne gang
og på gensyn, og det var dermed slut - på en mega-spændende koitur til
Japan,
som sagtens kunne have været på 2-3 uger...
Derefter skulle vi til
hotellet for at pakke, og så ned på Okayama Station for at booke
billetter, til
Skinkansen til Tokyo, inden vi tog ud i:
Okayama Japanese Garden
Denne japanske have kappes
hvert år med 2 andre Japanske haver om at blive nr. 1. af besøgshaver
videoklip
# 1. fra den Japanske Have i Okayama (64 sek./ca. 3,8Mb)
videoklip # 2.
fra den Japanske Have i Okayama (58sek./ca. 2 Mb)
der vil komme en del flere
billeder fra Okayama Garden, når lige tiden passer til at få dem lavet..
derefter billeder af
hjemturen og det "syrealistiske" ophold i en Japansk Lufthavnen,
hvor alt er lukket fra kl. 21.00, pga. en national helligdag
selv ikke fly var der i luften - overhovedet, kun nogle meget emsige
politibetjente,
der vogtede på os hele natten i den helt mennesketomme og aflåste
lufthavn
udsovet....nope, men rædbrækket... ja
flere billeder er på vej
fra det lange og politiovervågede ophold i Narita lufthavn
Lørdag
4. november 2006
(hjemturen henover over Rusland,
Sibirien, Norge, til UK og Kbh.)
flere billeder er på vej
fra flyveturen over Japan, der gik op over Rusland's sneklædte bjerge,
Sibirien og
ismasserne helt mod nord inden vi kom ned over Norge's sneklædte vestkyst
...tilbage
til dagbogens side 1.
|